Arts Peter Ribbens

Ri CHARGE is sinds 2007 de eenmanszaak van zelfstandig bedrijfsarts Peter Ribbens. Voordat hij ZZP'er werd heeft hij 30 jaar klinische en bedrijfsarts ervaring in diverse functies opgedaan voor Shell in binnen- en buitenland. 

Meer over Peter leest u op zijn LinkedIn profiel

Peter Ribbens is een inspirator en pragmaticus met klinische, internationale en bestuurlijke ervaring. Hij is creatief, empathisch, een teamspeler en een doorzetter. Als voormalig leidinggevende, medewerker en nu ZZP'er kan hij zich goed de problemen van deze groepen voorstellen. 

Peter heeft de focus op zelfregie met nadruk op energiebalans werk- privé -ik. Hij is auteur van een boek hierover met daarin de uitleg over zijn stoplichtsysteem en een succesvol stappenplan.

Hij coacht bij voorkeur bij hem thuis, een fraai klein landgoed in een rustgevende, natuurlijke omgeving, ver weg van alle hectiek van alledag.

Peter volgde een groot aantal cursussen, waaronder leiderschaps- en organisatiekunde, NLP practitioner, strategisch coachen, empowerment voor hulpverleners en creatief trainen. Een uitgebreider profiel van Peter Ribbens vindt u op: 

Certificering

Zelfstandig BIG-geregistreerd bedrijfsarts, NLP practitioner, strategisch coach. 

Samenwerking

De kracht van samenwerking met collega-bedrijfsartsen en andere disciplines en de daaruit voortvloeiende synergie vertaalt zich in een optimale dienstverlening aan de klant.

Ri CHARGE werkt onder meer samen met:

Landelijk netwerk van zelfstandige bedrijfsartsen
www.bedrijfsartsengenootschap.nl

Chiene Hulst, bedrijfsmaatschappelijk werker
www.innermatch.nl

Wies Bol, personeelsbeleid en ontwikkeling
www.wiesbol.nl

Mark Elfrink, optimalisering LinkedIn-netwerk
www.linkmakers.nl

Anne Peters, hoger veiligheidskundige
www.veiligheidatwork.nl

Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde
http://nvab.artsennet.nl

Pieter de Boer, arbeidsdeskundige
www.db-aa.nl

Hoe het stoplichtsysteem het leven van deze mensen veranderde

"Dit veranderde alles...


Wat is belangrijk en van waarde in mijn leven? Gooi ik zaken in mijn leven weg die voor mij van waarde zijn, of behoud ik ze? Het stoplichtsysteem gaf daarop het antwoord. Dat is het grootste inzicht dat ik heb gekregen. Voor mij was het heel confronterend dat ik aangaf dat mijn gezin van grote waarde voor mij is, maar dat ik daar niet naar bleek te handelen. Peter Ribbens liet me inzien dat ik andere keuzes moest maken. Dat veranderde alles. Wij als gezin plannen nu heel bewust momenten met elkaar in. Ook besteden we bewust meer tijd aan vrienden. Nu weet ik dat dit mij energie oplevert, maar daar was ik me van tevoren onvoldoende bewust van.“

Marty (leerkracht /intern begeleider)

"Ik stap niet nogmaals in dezelfde valkuil...


Ik had last van spanningsklachten in mijn werk en privéleven, waardoor ik in de Ziektewet terecht kwam. Peter Ribbens heeft me op een nuchtere, laagdrempelige manier inzicht gegeven in mijn ingesleten gewoonten en overtuigingen, waardoor de spanningsklachten zijn ontstaan. Hij heeft me geholpen deze te vervangen door gezondere gewoonten en overtuigingen. Daardoor voorkom ik dat ik nogmaals in dezelfde valkuil stap. Mijn nieuwe overtuiging is: ‘Het heeft geen zin om te blijven rennen. Op de lange termijn heeft iedereen er baat bij als je voldoende ontspant."

Elise (officemanager)

"Ik geniet nu meer van het leven...


Mijn ervaring met Peter Ribbens was uitermate prettig. Mijn bewustwording dat er naast werk en privé ook nog een IK is, heeft gemaakt dat ik na het eerste consult concreet aan het werk kon. Contact maken met wat mij blij maakt, waar ik energie van krijg. De methode die Peter Ribbens daarvoor gebruikt maakt het zichtbaar en dwingt je tot bewustwording. Je patronen worden duidelijk en juist daar ligt het antwoord.

Wat mij enorm heeft geholpen is de bewustwording dat wanneer alle drie pijlers in balans zijn (groen) het ook ten goede komt aan alle drie.  Ik geniet nu meer van het leven, doordat ik de stoplichtmethode in mijn functie als HR-adviseur en therapeute kan toepassen.

Deze methode is zo praktisch. Ik zou hem zeker aanbevelen aan HR-adviseurs, ziekteverzuimbegeleiders, loopbaanadviseurs en therapeuten.“

Lonneke (HR adviseur / therapeute)