Diensten van Peter Ribbens

Ri CHARGE levert verschillende diensten op het terrein van arbozorg, verzuimbegeleiding, preventie en zelfregie voor diverse doelgroepen. De stoplichtmethodiek staat hierin centraal.

Ri CHARGE levert verschillende diensten op het terrein van arbozorg, verzuimbegeleiding, preventie en zelfregie voor diverse doelgroepen. 

 • Presentaties over Zelfregie (op aanvraag)
 • Workshops Zelfregie voor groepen, evt. in company (op aanvraag)
 • Individuele Zelfregie coachingstrajecten (max. 5x2 uur)
 • Coaching voor leden van de VvAA

Ook geeft Peter individuele bedrijfsgeneeskundige consulten voor o.a. ZZP-ers en doet hij rijbewijskeuringen C/D/E. 

Daarnaast verleent Peter arbodienstverlening aan bedrijven conform wettelijke vereisten (standaard contracten en geïndexeerd uurtarief). Nieuwe aanvragen hiervoor worden helaas niet meer gehonoreerd. 

Voor wie zijn de diensten van Ri-Charge?

ZZP'ers

ZZP’ers lopen bij ziekte een dubbel risico: hun gezondheid wordt aangetast en het raakt hen in hun portemonnee. De methode van Peter geeft ze tips voor het voorkomen van stress, overspanning, burn-out en het beperkt financiële risico’s.

Werknemers

Door o.a. hoge werkdruk kampen veel werknemers met psychische problemen. De methode van Peter geeft inzicht hoe zij zelf die gezondheidsproblemen kunnen voorkomen of aanpakken. 

Levenspartners

Zit u privé, met jezelf of met je werk in de knoop dan raakt dat ook je levenspartner. Met de methode van Peter komt u erachter hoe u elkaar kunt ondersteunen om gemakkelijker met spanning om te gaan.

Leidinggevenden

Als leidinggevende zorgt u voor het welbevinden van uw medewerkers. Als een medewerker stress heeft of een burn-out, dan kunt u met de methodiek van Peter snel en praktisch aan de slag.

Hulpverleners

Als professional in arbozorg, GGZ, eerstelijnszorg, of maatschappelijke dienst- en hulpverlening, kunt u de methodiek als zorginstrument inzetten. 

HR adviseurs

HR adviseurs en preventie-medewerkers zijn gericht op een laag ziekteverzuim en vitaliteit van medewerkers. Met deze methodiek heeft u een praktische beheersmaatregel in handen voor de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting (PSA).

In het boek van Peter wordt de stoplichtmethodiek uitgelegd.

Personal Battery

De Personal Battery Tool

De stoplichtmethodiek helpt:

 • 1
  Herken uzelf in treffende voorbeeldsituaties
 • 2
  Wordt u bewust van hoe u zelf dingen in het leven aanpakt
 • 3
  Doe praktische oefeningen om meer in balans te komen
 • 4
  Houdt uw energiebalans van dag tot dag in de gaten met de Personal Battery Tool die Peter ontwikkelde en op de website van Ivido gratis beschikbaar is

Kortom: Door het toepassen van het stoplichtsysteem krijgt u weer grip en plezier op uw werk, privé en jezelf

Meer informatie ontvangen? Stuur mij gerust een bericht.